Groot wooncomplex moet Nieuwstraat nieuw leven inblazen

© Guilissen & Roba

Een wooncomplex van 10.000 vierkante meter in de Nieuwstraat is er een jaar later gekomen dan gepland, na een felle brand in de onderstaande winkels. Maar intussen zijn alle flats verkocht.

De Nieuwstraat krijgt overdag dagelijks zo’n 43.000 passanten te slikken. ‘s Avonds echter zijn de straten verlaten. Begin vorig jaar stond maar liefst 68 procent van de bovenverdiepingen leeg.

Het vastgoedproject ‘Plata Nueva’, op een gebouw dat ooit van de Sarma was, moet de buurt nieuw leven inblazen. Het wooncomplex in hartje Brussel kwam er met ruim een jaar vertraging. In 2012 werden de winkels onder de appartementen getroffen door een zware brand die ontstaan was door werken op het dak.

Het complex bestaat uit 96 appartementen, bestaande uit 1, 2 of 3 slaapkamers. De flats bevinden zich rond een private binnenstraat, die boven de Hema loopt, en hebben bijna allemaal een terras. Het complex beschikt ook over een groendak.

Alle flats zijn vandaag al verkocht, bevestigt de vastgoedontwikkelaar. Voor een appartement met 1 slaapkamer telden kopers 212.429 euro neer (of een huurprijs van zo’n 700 euro), voor de penthouse starten de prijzen vanaf 370.400 euro (of huurprijzen vanaf 1.235 euro).

De eerste bewoners van de appartementen namen een jaar geleden hun intrek in hun woning. 30 procent van de woningen is ondertussen verhuurd.

Op bezoek in de nieuwe appartementen

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?