Grootste Spaghettislag ter Wereld dit jaar voor Doucheflux

Vorig jaar was Brussel Helpt ten voordele van TADA.

BRUZZ organiseert op 30 november opnieuw zijn 'Grootste Spaghettislag ter Wereld'. Op diverse locaties in Brussel kan je spaghetti, klaargemaakt voor en door Brusselaars, eten voor het goede doel. De opbrengst van onze jaarlijkse liefdadigheidsactie gaat dit jaar naar Doucheflux, een burgerinitiatief dat wasbeurten aanbiedt aan daklozen.

Doucheflux werd in 2017 opgericht en bood sindsdien ruim 25.000 douches en 10.000 wasbeurten aan voor daklozen. De vzw bevindt zich in de Veeartsenstraat in Anderlecht, op een steenworp van het Zuidstation. Het dagcentrum beschikt over twintig douches, een wassalon, 230 lockers en een waaier aan complementaire diensten, zoals psychosociale zorg of juridisch advies.

Grootste Spaghettislag

Daklozen moeten slechts een euro betalen, maar de reële kosten zijn hoger. Die omvatten namelijk onthaal, water en energie, een propere handdoek en washandje, shampoo en zeep, teenslippers, een scheermesje en scheerschuim, een tandenborstel en tandpasta, de afschrijving van de infrastructuur en uiteraard ook het personeel.

Om de dienstverlening te behouden, is extra financiering nodig. En daar wil BRUZZ met zijn jaarlijkse solidariteitsactie Brussel Helpt graag aan meehelpen. Voor het tweede jaar op rij organiseren we de Grootste Spaghettislag ter Wereld, dit keer ten voordele van Doucheflux.

'Hart onder de riem'

"Hiermee wordt de urgentie en pertinentie van onze organisatie erkend. Dat is een hart onder de riem. Als burgerinitiatief wil Doucheflux blijvend kunnen rekenen op een zo breed mogelijk draagvlak – burgers, privé en overheid – en daar kan Brussel Helpt aan bijdragen", reageert een opgetogen Elisabeth Mareels.

Net zoals vorig jaar zet de fundraisingactie aan om samen spaghetti te bereiden en te eten. Vorig jaar bracht Brussel Helpt net geen 35.000 euro op voor ToekomstATELIERdelAvenir (TADA). De ambitie is om meer Brusselaars achter het fornuis te brengen en meer spaghetti's te verkopen op meer locaties.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?