Grote brand legt opslagplaats in Haren in de as (update)

In een opslagplaats van een cosmeticabedrijf op het industrieterrein in Haren is er vanmiddag brand uitgebroken. De loods is volledig uitgebrand.

Rond drie uur vanmiddag brak er brand uit in een loods van een cosmeticabedrijf in de Keelbeekstraat. De brand veroorzaakte meteen een grote, zware rookpluim die kilometers ver te zien was.

De brandweerkorpsen van Brussel, Vilvoorde en Zaventem kwamen ter plaatse. Enkele huizen in de buurt moesten ontruimd worden. De loods brandde volledig uit, maar er geraakte niemand gewond.

"We wachten momenteel af totdat we toegang krijgen tot het gebouw om een branddeskundige te sturen en het onderzoek te starten," zegt Christian De Coninck van de politiezone Brussel. "De vijftien mensen die geëvacueerd werden, zijn ondertussen mogen terugkeren omdat er geen gevaar meer is voor hen."

De rook was te zien van op het terrein van Brucargo, maar het vliegverkeer ondervond geen hinder. Ook voor het treinverkeer achter de fabriek waren er geen problemen.

De precieze oorzaak van de brand is nog niet gekend. Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen. De opslagplaats zou wel af en toe bezoek krijgen van spelende jongeren uit de buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?