Grote muurschildering onthuld op Jourdanplein

© Belga
16/02/2017

Op het Jourdanplein in Etterbeek, in de Brusselse Europese wijk, is donderdagochtend een gigantische abstracte muurschildering van 16 op 7 meter onthuld. Het werk, van de hand van de Franse kunstenaar Guillaume Bottazzi, is onder meer een reactie op de Brexit en op de aanslagen in Brussel van 22 maart. Het wil de Europese eenheid in de verf zetten.

Het project past in de renovatie van het Jourdanplein, dat vlakbij de Europese instellingen gelegen is. Het kreeg de steun van de Europese Commissie, de Franse ambassade in Brussel en de gemeente Etterbeek.

"Het Jourdanplein staat bekend als het meest Europese van alle pleinen, omdat hier zowel mensen van de Europese commissie als Belgische burgers samenleven. Zeker na de brexit was het voor ons het moment om te tonen dat wij, Europeanen, voortwerken aan onze toekomst", zei Bottazzi.

Met het werk wilde de kunstenaar ook reageren op de aanslagen in Brussel van 22 maart. "Het Jourdanplein ligt op een kleine 500 meter van het metrostation waar een aanslag is geweest. Ik wil geluk zetten tegenover die terreur."

Guillaume Bottazzi is wereldwijd gekend om zijn abstracte werken in de openbare ruimte. In totaal maakte hij al 40 gelijkaardige muurschilderingen, verspreid over steden in de hele wereld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni