school picardstraat

Grote Vlaamse school aan Thurn & Taxis

Steven Van Garsse
© BRUZZ
12/09/2017

De vzw’s Annuntiaten en Sint-Goedele gaan in zee met bouwpromotor Kairos voor de bouw van een grote scholencampus aan Thurn & Taxis, goed voor duizend leerlingen. Kostprijs: 40 miljoen euro.

Brussel kijkt op de korte termijn aan tegen een enorm tekort aan plaatsen in het Nederlandstalig en Franstalig onderwijs. Tegelijk wordt de bouwgrond steeds schaarser.

Bouwpromotor Kairos speelt daarop in en heeft een bouwaanvraag lopen om het oude sigarettendepot van Sint-Michel in de Picardstraat, vlak aan Thurn & Taxis, om te bouwen tot een nieuwe campus, goed voor duizend leerlingen.

De promotor heeft intussen met de vzw’s Annuntiaten en Sint-Goedele een akkoord gesloten voor de exploitatie. Er zal zowel lager, secundair als volwassenenonderwijs ingericht worden. “Omdat het een zeer omvangrijk project is, doen we het met twee inrichtende overheden samen,” zegt Piet Vandermot van de vzw Sint-Goedele.

Dat is vrij uniek, want beide vzw’s zullen er ook hun eigen onderwijs organiseren. Vandermot: “Hoe precies ligt nog niet vast, maar het kan bijvoorbeeld zijn dat Sint-Goedele de lagere school op zich neemt, en de Annuntiaten het secundair onderwijs.” Sint-Goedele is vandaag met zevenduizend leerlingen (onder meer Sint-Jozefscollege en Sint-Guido) de grootste scholengroep in Brussel.

De vzw Annuntiaten is vooral bekend van Maria-Boodschap en het Imelda-instituut. De vzw’s hebben samen een subsidiedossier ingediend bij de Vlaamse gemeenschap en wachten nu op groen licht. Ook de Vlaamse Gemeenschapscommissie zet haar schouders onder het dossier.

Vandermot hoopt dat de school in september 2020 open kan.

Flitsje michel BRUZZ ACTUA 1583

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni