Guerilla Gardeners verzamelen in Brussel

Hun wapens zijn spades en zaadbommen. Guerilla Gardeners trekken de stad in om verloederde plekken tot kleine stadstuintjes om te toveren. Morgen verzamelen ze aan het Poelaertplein voor de 'International Sunflower Guerrilla Gardening Day'. [3 reacties]

Guerilla Gardening is bijzonder populair in de Verenigde Staten en waait stilaan over naar Europa. De guerilla-acties worden vaak aangekondigd via sociale netwerksites.

Zaterdag 1 mei gaat op die manier in Brussel een heuse 'International Sunflower Guerrilla Day Meeting' door. Mensen zullen om 13 uur aan het Poelaertplein verzamelen om de grijze stadsdelen te bekampen met zonnebloemen.

In de hele wereld rekenen de Brusselse organisatoren op 5.000 deelnemers. In Brussel zouden, afhankelijk van het weer, tussen de 50 en de 100 mensen zonnebloemzaadjes planten.

Op 8 mei zou er dan weer een guerilla gepland worden aan het Anneessensplein. Enkele weken geleden al plantte een groepje guerilla gardeners look in het Josaphatpark in Schaarbeek.

Bedoeling van de guerilla-activiteiten is de strijd aan te gaan tegen de verloedering van de openbare ruimte.

De ludieke actie inspireert nu ook enkele politici. De Groen!-afdeling van Brussel-Stad trok samen met de gewestelijke fractie met een guerilla-leger naar het Rouppeplein, gewapend met een fietskar vol planten om de boel wat op te vrolijken.

"In Brussel zie je veel te weinig planten en bloemen op straat. Door het gebrek aan groeme ruimte, trekken de mensen weg uit de stad," zegt Groen!-fractieleidster Annemie Maes.

Groen! plant in de nabije toekomst nog enkele acties, maar wil ook andere actiegroepen en buurtbewoners inspireren om Brussel van meer groen te voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Dierenmishandeling in Brussel vaak onbestraft

samenleving 1518418111 Updated: 12/02/2018 - 11:43

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook