Gulden Vliesgalerij staat te koop

© shoefed.be
De Gulden Vliesgalerij, een van de eerste shoppingcentra in België, staat te koop. De eigenaars, de familie Gillion en ING Real Estate, doen de galerij van de hand voor een bedrag van ongeveer 70 miljoen euro.

Dat meldt L'echo maandag en wordt bevestigd door vastgoedmakelaar CBRE Belgium, die de verkoop in goede banen moet leiden.

De Gulden Vliesgalerij werd in de jaren '60 gebouwd door de familie Gillion. De galerij werd van 2008 tot 2010 grondig vernieuwd. De familie Gillion en ING Real Estate betaalden elk de helft van de kostprijs, 20 miljoen euro, en zijn nu elk voor 50 procent eigenaar.

Met de komst van een paar grote ketens als Fnac, AS Adventure, Maxi Toys en Tommy Hilfiger kent de galerij een heropbloei. Er zijn 40 winkels, gespreid over 12.350 vierkante meter aan winkelruimte en 2.200 vierkante meter bergruimte. De totale jaarlijkse huuropbrengsten bedragen ruim 3,5 miljoen euro.

Kandidaat-kopers
CBRE Belgium is sinds een kleine maand belast met de verkoop van de galerij. "In tijden van economische crisis zijn dergelijke toppanden op een toplocatie een veilige haven voor beleggers," legt Maxime Kumpen van het vastgoedkantoor uit aan brusselnieuws.be. "De kandidaat-kopers zijn vooral institutionele beleggers uit binnen- en buitenland, zoals verzekeraars en pensioenfondsen. We denken vóór het einde van het jaar de verkoop afronden," aldus Kumpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?