eindejaar 2022

Gunnar Cheyns blikt terug op 2022

© BRUZZ
26/12/2022

Tradities zijn er om in ere te houden, en dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: radiopresentator Gunnar Cheyns.

  • The place to be in 2022?

De vele cultuurhuizen die Brussel rijk is. Ik was vooral heel blij weer vaak in de AB te kunnen rondlopen, waar ze opvallend veel hun deuren openzwieren. De feestjes tijdens de openingsavond van Black History Month en The Belgian Pride waren er niet naast.

  • Trend van het jaar?

Relletjes hier en daar én bodywarmers. De bodywarmer is terug uit de frigo’s van de supermarkten weggeglipt. Hippe vogels pronken met een mouwloze jas. Het nut ervan is mij altijd wat ontgaan, maar warm is het wel. Toch die ene bodywarmer die ik van een collega mocht dragen. Hoopgevend dan weer hoe Stromae op weergaloze manier mental health opnieuw bijzonder hoog op de agenda wist te zetten.

  • Brusselaar/Brusselse van het jaar?

Is het melig om mijn collega’s te antwoorden? Jup! De job van journalist uitoefenen wordt alsmaar complexer. Maar allez dan: Chantal Akerman die na haar dood hoge internationale ogen gooide met haar meesterwerk Jeanne Dielman. Straf! Ze wordt nog te weinig naar waarde geschat. Daarom: you rock, Chantal!

  • De beste tip van 2022?

Weirdthingsbrussels op Instagram volgen. Vermaak! Vertier! Alles wat een mens kan gebruiken. En Lord Byron is eindelijk weer open én verdomd gezellig.

  • Waar werd je warm van dit jaar?

Union heeft mij een warm hart gegeven. Wat hebben we meegemaakt met die ploeg dit jaar? Thrillerpenalty’s, grote katers letterlijk en figuurlijk met als anticlimax de twee verloren wedstrijden tegen Club Brugge. Een plek vol vriendschap, malle ontmoetingen en bier. Ja, dat ook.

  • Wat bezorgde jou dit jaar koude rillingen?

De onvrede die geuit werd na de invoering van de Brusselse circulatieplannen. De argumenten tegen zijn zeer invoelbaar en niet onlogisch maar verkeersborden uit de straatstenen rukken lijkt me serieus over de schreef. Verder ook de vele gevallen van seksueel overschrijdend gedrag in de gemeenteraad van Schaarbeek, in het Brusselse nachtleven en zelfs op de campus van de VUB. Brr.

  • Wat wens je Brussel toe in 2023?

Daadkracht! Elke Brusselaar heeft recht op goed bestuur en niet op gekibbel, verhalen over smeergeld van taxidiensten en lobbyisten of polarisatie aangestuurd vanuit Vlaanderen. Jup, Conner, het gaat over u. En dat allemaal zodat de essentie wordt aangepakt, want elke Brusselaar heeft recht op een dak boven diens hoofd. Amen!

De lijstjes van 2022

Wat was de place to be in 2022? Wat was de trend van het jaar? En welke tips hebben we voor jou verzameld? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni