Hallerbos kleurt weer helemaal paars

© Hugo Vanderwegen
In het Hallerbos in Halle staan de miljoenen paarse boshyacinten weer in bloei. Bijna de helft van het bos is bedekt met een paars bloementapijt. Als het weer goed zit, zullen de hyacinten nog bloeien tot begin mei.

Jaarlijks staan in het Hallerbos miljoenen paarse boshyacinten van midden april tot begin mei in bloei. Ongeveer 250 van de 535 hectaren bos worden bedekt door het indrukwekkend bloementapijt.

"Nergens in de wereld kan men zo een bloementapijt ontdekken," zegt Patrick Huvenne van het Agentschap voor Natuur en Bos aan de RTBF. "Elk jaar zakken mensen van binnen- en buitenland af naar Halle om het bloementapijt te bewonderen."

Het is ten strengste verboden om bloemen van welke soort ook te plukken. In het Hallerbos zijn wandelpaden aangelegd zodat liefhebbers gemakkelijk kunnen ronddolen tussen de bloemen. Enkele paadjes zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Hallerbos - Vlasmarktdreef, 1500 Halle. Openingsuren: van zonsopgang tot zonsondergang.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?