Heel wat verkeersafsluitingen tijdens NAVO-top en bezoek Trump

De Brusselse lokale politie heeft meer informatie gedeeld over de NAVO-top en het bijhorende bezoek van Amerikaans president Donald Trump aan onze hoofdstad op 24 en 25 mei. Naast de Europese wijk zal ook de omgeving van het Paleizenplein, de Waterloolaan en de kleine ring bovengronds tussen het Louizaplein en de Naamsepoort verkeersvrij gemaakt worden.

De Brusselse politie waarschuwt dat het op 24 mei in de late namiddag maar vooral op 25 mei tijdens de gehele dag moeilijk zal zijn om zich met de wagen te verplaatsen in Brussel. Belangrijke assen zullen verkeersvrij gemaakt worden. Het gaat onder meer over de klassieke perimeter rond het Schumanplein, de omgeving van de NAVO, de omgeving van het Paleizenplein en de Waterloolaan en de kleine ring bovengronds tussen het Louizaplein en de Naamsepoort.

Ook de Hertogstraat, de Wetstraat en de Belliardstraat zullen bij wijlen afgesloten worden, het zal er ook verboden zijn om te parkeren. De politie waarschuwt dat het alle type voertuigen – dus ook fietsen en bromfietsen – in de zone met parkeerverbod zal laten weghalen.

De politie raadt aan om de bovenstaande zones met de wagen te vermijden en zoveel mogelijk het openbaar vervoer te gebruiken. Bepaalde buslijnen kunnen wel omgeleid worden, maar de metro en de treinen rijden normaal.

Tot slot herhalen de veiligheidsdiensten ook dat iedereen die verdachte handelingen of objecten aantreft die kan melden op het nationale noodnummer 101.

Donald Trump in Brussel

Op 24 en 25 mei brengt de Amerikaanse president Donald Trump een bezoek aan 'hellhole' Brussel. Volg hier alle berichtgeving over zijn bezoek, de tegenbetogingen, de veiligheidsmaatregelen en de impact daarvan op het dagelijks leven in Brussel. LIVECENTER | Donald Trump bezoekt Brussel   
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook