Heet Eurostadion straks Samsung Arena?

© Jaspers & Eyers Architects

Het Eurostadion zou in de toekomst wel eens de Samsung Arena kunnen heten. Het stadion noemen naar een sponsor brengt immers veel geld in het laatje. “De naam van een bedrijf is mogelijk”, bevestigt Ghelamco woordvoerder Philip Neyt aan BRUZZ. “En dan kan het bijvoorbeeld Samsung zijn. Maar dat is nu veel te voorbarig."

Het is een wereldwijde trend: een stadion noemen naar een sponsor of partner. Of de bouwheer zelf, zoals in het geval van de Ghelamco-Arena in Gent. 

Ook het Eurostadion ontsnapt daar wellicht niet aan, schrijft La Dernière Heure vrijdag. Het toekomstig stadion van de Rode Duivels wordt immers met privé-geld gebouwd. Dus kan de privé-investeerder, in dit geval Ghelamco, daar zelf een keuze in maken.

Nauwe relatie met Samsung
Daarbij valt de naam Samsung.  “We hebben inderdaad een zeer nauwe relatie met Samsung”, zegt woordvoerder Philip Neyt aan BRUZZ. “Zij hebben het grootste research-center buiten Zuid-Korea in de Spire in Warschau, een gebouw van Ghelamco.”

Maar dat het Eurostadion naar Samsung zou worden genoemd, is voorbarig volgens Neyt.  “Er is van over de hele wereld interesse in de naming rights van het Eurostadion. Maar zolang we geen vergunning hebben heeft dat geen zin. We gaan ons daar nu niet mee bezig houden.”

Vlakbij ring
Wel is er goede kans dat het een technologiebedrijf wordt. “Het digitale aspect wordt belangrijk”, zegt Neyt. Eerder werd bekend dat een deel van de bovenste tribune met een digitale wand kan worden afgedekt. 

Daarenboven ligt het stadion vlakbij de ring, wat het heel zichtbaar maakt. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum rijden er 200.000 voertuigen per dag langs het Eurostadion, een ideaal uithangbord dus.

“De naam van een bedrijf kan”, concludeert Neyt. “En het kan bijvoorbeeld ook Samsung zijn. Maar nogmaals, we houden ons daar nu niet mee bezig. Alle onderhandelingen, ook over wie de digitale wand mag steken, worden pas na het verkrijgen van een bouwvergunning gevoerd. We gaan ons nu nog niet binden aan een partner, wetende dat de technologie volop evolueert."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Privébewaking op snelwegparkings van start

samenleving 1518543211

Nieuws uit Brussel in je mailbox?