Helft Brusselaars vindt partner in eigen regio

© gdc

Zo’n 44 procent van de Brusselaars vindt een partner die geboren is in dezelfde regio. Als dat niet het geval is, vormen ze het vaakst een koppel met een partner die geboren is in het buitenland. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Algemene Directie Statistiek.

De FOD Algemene Directie Statistiek geeft naar aanleiding van Valentijnsdag cijfers vrij uit 2016 die weergeven in welke regio's een Brusselaar van geboorte zijn partner vindt.

Maar liefst 44% van de Brusselaars van geboorte vindt een partner die ook geboren is in Brussel. Vinden ze geen partner in de eigen regio, dan kiest de Brusselaar meestal voor een partner met buitenlandse origine. Dat is het geval voor zo’n 15 op de 100 Brusselaars die begin 2016 gingen samenwonen met hun partner. Opvallend is dat 67% van de buitenlanders meestal huwt met iemand die ook van buitenlandse origine is.

Ook de provincies Henegouwen en Vlaams-Brabant trekken Brusselaars aan. 8.5% van de Brusselaars vindt een partner uit Henegouwen, 8,3% in Vlaams-Brabant. De andere provincies hinken achterop.

De cijfers voor alle provincies vind je in onderstaande grafiek:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?