Helft vrije koten is al verhuurd

Studenten die nog een kot moeten zoeken voor het komend academiejaar kunnen zich maar beter haasten. De helft van alle beschikbare koten is al verhuurd. Gezien het stijgend aantal inschrijvingen is het ook niet zeker dat alle studenten een betaalbaar onderkomen zullen vinden.

Studenten die een kot zoeken in Brussel komen al snel bij Quartier Latin terecht. Via de website of op een van de georganiseerde kottours vinden studenten hun stek in de stad. Wie een degelijk kot aan een aanvaardbare prijs moet er wel snel bij zijn. Juli is niets te vroeg.

"In de eerste twee weken van juli is ongeveer vijftig procent van de vrije koten verhuurd geraakt," zegt Lieven Boelaert van Quartier Latin. "Mensen willen de eerste keuze en zijn er ook vroeger bij dan anders."

Wie in september nog een droomkot hoopt te vinden komt meestal bedrogen uit. Dan overspoelen de internationale studenten ook nog eens de markt. Brussel telt elk jaar meer studenten. Het aanbod aan studentkamers stijgt ook, maar niet genoeg.

"De laatste jaren waren vraag en aanbod in evenwicht. We vrezen dat er nu meer vraag zal zijn, aangezien meer studenten kiezen om aan een Brusselse instelling te studeren," aldus Boelaert.

Betaalbare studentenkamers zullen in Brussel alleen maar schaarser worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?