Henri PFR speelt exclusieve set op bovenste bol van Atomium

© Tina Herbots
| Dj Henri PFR ziet dit optreden bovenop het Atomium als 'een unieke kans in een tijd waarin de muzieksector het moeilijk heeft door de coronacrisis'.

De Brusselse dj Henri PFR speelt dinsdagavond op een constructie op de bovenste bol van het Atomium in Brussel een exclusieve set ter gelegenheid van de nationale feestdag. De set is ook te zien op de sociale media van de dj zelf en op de Franstalige zender La Une.

Het is naar verluidt de eerste keer dat een artiest een set speelt op de bovenste bol van het Atomium. Om de constructie, 102 meter boven de grond, te bouwen, is maanden voorbereiding nodig geweest en een honderdtal mensen hebben meegewerkt aan het project. Dat zegt Thom Vanderdeelen, manager en coproducent van de show. "We hebben gebruik gemaakt van onder meer een helikopter, 11 camera's en 6.000 meter kabel," legt hij uit.

'Unieke kans'

De muziekwereld ziet zwarte sneeuw door het coronavirus. De dj, die ook ambassadeur van Unicef is, reageert dan ook enthousiast op het project. "De clubs zijn nog steeds gesloten en de festivals zijn afgelast. De electromuziek beleeft niet de meest feestelijke tijd. Sinds de crisis heb ik zelf een honderdtal sets moeten annuleren. Deze set is dus een unieke kans voor mij en mijn team," aldus de dj.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?