Heraanleg Franklin Rooseveltlaan start op 31 juli

© Mobiel Brussel

Op 31 juli starten de werkzaamheden op de Franklin Rooseveltlaan. De voetpaden worden vernieuwd, en er komen afgescheiden fietspaden, achter de parkeerplaatsen voor de auto’s.

De werf verloopt in fases, en de eerste fase loopt van 31 juli tot eind september, zo kondigt het kabinet van minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) aan. Tussen de Ter Hulpensesteenweg en de Uruguaylaan blijft een rijstrook in beide richtingen behouden, en een rijstrook voor het lokaal verkeer garandeert de toegang tot de woningen en ambassades.

Smet ging over de heraanleg al eens in de clinch met de Stad Brussel. Schepen Alain Courtois keerde zich tegen te smalle rijstroken. Smet verdedigde de aanleg van een afgescheiden fietspad met vuur.

Smet kondigt ook aan dat een ombudsman dag en nacht ter beschikking zal staan van de buurtbewoners. De ombudsman Sergio Bruno is bereikbaar via 0498/92.71.18 en sergio.bruno@viabuild.be.

Het hele project kost 7 miljoen euro en moet afgerond zijn tegen september 2018. “Het lastenboek legt een strikte deadline op en een dwangsom wanneer de termijn overschreden wordt”, besluit Smet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook