Herbekijk BRUZZ 24 over verzamelen schoolmateriaal voor kwetsbare gezinnen

21/08/2023

Eind augustus is voor heel wat gezinnen met kinderen een dure periode. Naast nieuw schoolmateriaal moeten ze ook vaak een hele stapel boeken aankopen. Bij Arc-en-ciel ui Watermaal Bosvoorde proberen ze hier jaarlijks iets aan te doen. Zij verzamelen schoolmateriaal om het nadien te kunnen uitdelen aan de meest kwetsbare gezinnen.

Drie dagen lang vormden enkele kunstenaars van het zogenoemde Rouwcollectief het Marconipark in Vorst om tot een serene herdenkingsplek. Zij vinden dat een rouwproces zich nog te vaak binnnenskamers afspeelt. Daarom willen ze op een creatieve manier rouw uit het verdomhoekje halen.

En het jaarlijks Nomadisch theaterfestival palmde dit weekend alweer het Terkamerenbos in met circus, performances, foodtrucks en veel meer. Het was een bijzonder zonnige editie en daar kon de organisatie alleen maar blij mee zijn.

De enige Brusselse basketbalploeg, die sinds juni van dit jaar een andere naam heeft, speelt al sinds 2013 op het hoogste niveau. De ploeg kende de laatste jaren afwisselende successen. Maar de ploeg van voorzitter De Kandelaer wil terug meestrijden voor de prijzen en haalde daarom succescoach Serve Crevecoeur terug. De fans die konden dit weekend alvast kennismaken met de ploeg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , BRUZZ 24 , heropening scholen , 1 september

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni