Herrmann-Debroux weer open voor verkeer

© BX1

Het Herrmann-Debrouxviaduct is weer geopend voor verkeer. Dat meldt verkeerscentrum Mobiris via Twitter. De heropening van het viaduct was oorspronkelijk maar voorzien voor donderdagmiddag, maar kon dus vroeger open dan verwacht.

Het viaduct is sinds de nacht van vrijdag op zaterdag gedeeltelijk gesloten omdat er schade aan de betonstructuur was vastgesteld over een afstand van tien meter. Na een analyse van het beton blijkt dat de schade de stabiliteit van het viaduct niet in gevaar brengt.

De resultaten zijn woensdagnamiddag binnengekomen, waarna Mobiris na aanpassingen aan de bewegwijzering het viaduct rond 3.30 uur 's nachts kon heropenen. Vroeger dan verwacht, want de Brusselse regering had eerder aangekondigd dat het viaduct pas donderdagmiddag weer in gebruik zou worden genomen. Verdere herstellingswerken aan het viaduct zijn niet dringend, zegt Mobiris-woordvoerder Steven Fierens.

Met dagelijks meer dan 50.000 voertuigen is het Herrmann-Debrouxviaduct een van de belangrijkste invalswegen van en naar de hoofdstad. De MIVB, De Lijn en TEC hebben tijdens de sluiting extra bussen en metro's ingezet, en Mobiris vroeg reizigers zoveel mogelijk te carpoolen. Het lokale verkeer werd omgeleid via de Beaulieulaan en richting Oudergem via de Waversesteenweg. 

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook