'Het grote gelijk' wordt zaterdag beslecht

© Saskia Vanderstichele
| Een gesprek met je politieke tegenpool op een publiek plaats, dat is de insteek van 'Het grote gelijk'.

Op basis van zeven stellingen werden 2.000 mensen door BRUZZ, De Standaard, Knack en Stamp Media gekoppeld aan hun politieke tegenpool. De bedoeling is dat zij elkaar zaterdag, op de dag van 'Het grote gelijk', ontmoeten om het over hun uiteenlopende visies te hebben. In de KVS kunnen 100 deelnemers in debat gaan.

Sinds begin maart nodigden BRUZZ, De Standaard, Knack en Stamp Media Vlamingen en Brusselaars uit om met elkaar in dialoog te gaan op 4 mei, de dag van ‘Het grote gelijk’, of op 11 mei, tijdens Europe Talks, de Europese tegenhanger van het initiatief onder leiding van het Duitse Zeit Online.

Van de bijna 5.600 inschrijvingen werden er 1.930 succesvol gekoppeld aan hun tegenpool. Elke deelnemer kreeg in april een mail waarin de gesprekspartner werd voorgesteld en e-mailadressen werden gedeeld. Zaterdag kijkt elk duo elkaar in de ogen, idealiter om 15.00 uur.

Event in KVS

Het is geen competitie: het gesprek an sich is het doel en de beloning. Het is immers makkelijk praten met een gelijkgestemde, maar het is leerrijker om over het muurtje te kijken. Hoe de discussie verloopt en waar de tegenpolen elkaar ontmoeten, staat hen vrij zelf te kiezen.

BRUZZ en de partners organiseren in dat kader een evenement in de KVS, waarop 50 duo's ofwel 100 van die deelnemers zijn uitgenodigd voor hun debat. Op een open geest staat trouwens geen leeftijd, zo blijkt. De jongste deelnemer aan ‘Het grote gelijk’ is 18, de oudste is 97.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?