Hetze rond bewakingsagent die boete uitdeelt en weer wegneemt

© Facebook Abdel Abdelyamin Darkaoui in Saint-Josse News

Op sociale media ontstond op dinsdag een hetze rond een filmpje waarin te zien is hoe een bewakingsagent een parkeerboete plaatst op de voorruit van een auto in Sint-Joost, er vervolgens een foto van neemt en de boete nadien weer verwijdert. G4S laat evenwel weten dat er niets aan de hand is.

Het gebeuren speelt zich af op het Houwaertplein in Sint-Joost-ten-Node. In het filmpje zien we hoe een bewakingsagent van de privé-bewakingsfirma G4S een parkeerboete plaatst en er een foto van neemt. Maar dan neemt de agent de boete onverwachts weer weg en vertrekt hij. De scène werd gefilmd dankzij een bewakingscamera van een nabijgelegen winkel, schrijft La Capitale.

Op sociale media vragen mensen zich luidop af wat de agent met deze actie wou bereiken. Is het een geval van wraak, wetende dat een parkeerboete ter waarde van 25 euro verhoogd kan worden met 15 euro herinneringskosten? Of is het een veelvoorkomende praktijk onder bewakingsagenten die hen toestaat meer boetes uit te schrijven en dus een hogere premie op te strijken?

Meer uitleg

Volgens La Capitale nam schepen Philippe Boïketé (PS) van Parkeerbeleid in Sint-Joost alvast contact op met G4S. “Ik heb hun om meer uitleg gevraagd, want dit zijn opvallende beelden. We wachten nu op meer informatie over wat zich daar effectief heeft afgespeeld.”

In een reactie laat de firma G4S weten dat de bewakingsagent zich volstrekt aan de regels heeft gehouden. "Het geprinte ticket was onleesbaar. Hij heeft er dus een foto van getrokken en het weer verwijderd, zoals de regels het voorschrijven," klinkt het. G4S benadrukt daarnaast dat de agenten per uur worden betaald, en ze geen enkel persoonlijk voordeel halen uit toeslagen of vertragingen op parkeertickets.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?