Hippodroom Hoeilaart gaat tegen de vlakte

Het Agentschap voor Natuur en Bos is kort geleden gestart met de afbraak van de hippodroom van Groenendaal in Hoeilaart. Dat is een klap voor de gemeente, die er een toeristische en recreatieve site wou uitbouwen. Nu komt er een natuurgebied.

Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De hippodroom werd halfweg de jaren '90 voor het laatst gebruikt voor paardenrennen. Sindsdien lag de site te verkommeren.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de eigenaar van de site, vormt het terrein nu om tot een natuurgebied. De nodige vergunningen waren al eerder toegekend. Sinds kort is het Agentschap begonnen met de afbraak van de grote tribune, waardoor er geen weg meer terug is.

De afbraak van de hippodroom en de omvorming tot natuurgebied is niet onomstreden. Zo werd er in 2010 een petitie opgestart en ging er een mars door om de paardenrenbaan te behouden. De gemeente Hoeilaart en in de eerste plaats burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) had er zelf liever een toeristische en recreatieve site gezien.

De koninklijke loge en de hokjes van de bookmakers gaan niet tegen de vlakte. Die zijn beschermd en worden zelfs volledig gereestaureerd. Ook de oefenbaan achter het Bosmuseum aan de Duboislaan blijft behouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?