Homokoppel aangevallen in Schaarbeek

© Kmeron
| De aanval zou in Schaarbeek plaatsgevonden hebben.
Updated: 30-05-2018 - 10:59

Afgelopen maandag werd in Schaarbeek een homokoppel aangevallen door hun eigen onderburen. Dat schrijven de slachtoffers zelf op Facebook. Ze hebben klacht ingediend bij de politie.

"Dergelijke posts zul je mij niet vaak zien posten, maar gisteren is een dag die voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift staat," zo begint Jeroen zijn verhaal op Facebook. Hij had wel al vaker te maken gekregen met verbale agressie, maar dit keer ging het een pak verder.

"Het was fysiek, het was publiek voor de hele straat, het was beschamend, pijnlijk, frustrerend, en vooral het waren mijn Turkse onderburen. Oudste broer, jongste broer, papa en 'ja' zelfs mama, die hun zonen aan het opjutten waren om ons nog net een beetje harder te slaan dan de seconde ervoor," schrijft hij. Zijn vriend Nicolas, die kwam toegesneld, moest delen in de klappen, volgens het relaas.

"De aanvallers dropen af toen enkele andere buren zijn tussengekomen", vertelt Nicolas aan BRUZZ. Het koppel is onmiddellijk naar het ziekenhuis gegaan, maar kwamen er met enkele oppervlakkige verwondingen vanaf.

Het koppel laat weten klacht ingediend te hebben bij de politie. De politie van zone Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt dat.

Nicolas laat weten dat hij erg onder de indruk is van de feiten. "Ik ben tegelijkertijd kwaad, triestig en ontgoocheld dat mensen zoiets kunnen doen," zegt hij.

Politieke reacties

Brussels Staatssecretaris van Gelijke Kansen Bianca Debaets (CD&V) hoopt alvast dat de zaak gevolg krijgt bij het parket. "Hier moet paal en perk aan gesteld worden. Iedereen mag houden van wie hij of zij wil," schrijft ze op Twitter.

Ook haar federale collega Zuhal Demir (N-VA) heeft via sociale media gereageerd. "Alle idiote verwijten over homonationalisme zullen me niet tegenhouden. Ik zal de relatie tussen de moslimcultuur en homohaat blijven aankaarten. Niet om mensen te stigmatiseren maar omdat ze bestaat. Desnoods zonder de steun van de Franstalige extreemlinkse homobeweging. De lhbt-gemeenschap is me waardevoller dan hun politieke stellingname," klinkt het.

Het parket heeft een onderzoek geopend naar de feiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?