Aan de Anspachlaan in Brussel heeft woensdagavond een brand gewoed in een flatgebouw. Daarbij vielen geen gewonden, maar de brandweer moest wel een huisdier, een hond, uit de flat redden. 'Dit incident bewijst nogmaals, onomstotelijk, het nut van een rookmelder', zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De bewoners van de getroffen flat op de tweede verdieping van het gebouw waren immers niet thuis, maar het was een buur die de sirene van de aanwezige rookmelder hoorde en de hulpdiensten verwittigde.

"We hebben de toegangsdeur geforceerd en de brand in de kiem gesmoord", zegt de woordvoerder. "De afwezige bewoners hadden een kookpot op het fornuis vergeten. Tijdens de Search & Rescue werd de trouwe viervoeter van de bewoners geëvacueerd. De hond, met de sympathieke karakterkop, werd toevertrouwd aan de goede zorgen van de uitbater van zijn stamcafé om te bekomen van zijn emoties en te wachten op zijn baasjes."

"Dit incident bewijst nogmaals, onomstotelijk, het nut van een rookmelder", gaat de woordvoerder verder. "Brandweer Brussel dringt er dan ook op aan om dit levensreddende toestel te verplichten in alle woningen en niet enkel in huurwoningen, zoals nu nog steeds het geval is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , brandweer , hond , trouwe viervoeter

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni