Honderd nieuwe woningen boven Sint-Honorédoorgang

© City Living
8.000 vierkante meter kantoren boven de Sint-Honorédoorgang in het centrum van Brussel worden omgebouwd tot woningen. Er is al een vergunning om er een honderdtal appartementen in te richten. De plannen dateren al van enkele jaren terug en werden getekend door de ondertussen overleden architect Jo Crepain.

In 2009 werd nog aangekondigd dat er luxekoten zouden komen maar sindsdien was het stil rond het dossier van de Sint-Honorédoorgang, die de Kiekenmarkt en de Kleerkopersstraat met elkaar verbindt. Omdat eigenaar Knight Frank het complex pas verkocht heeft aan Chateau Promotion, een promotor gespecialiseerd in residentieel vastgoed, komt het project nu in een stroomversnelling. De onderliggende winkelgalerij werd aan enkele privé-investeerders verkocht.

Aangezien de vorige eigenaar al plannen liet maken en een vergunning op zak had, kan het woonproject relatief snel vorm krijgen, al zal er wel nog geschaafd worden aan het concept. "We zullen de plannen nog herbekijken," zegt Wim Smeets van Chateau Promotion aan brusselnieuws.be. "We proberen de appartementen betaalbaar te houden voor de gemiddelde Belg."

Het ombouwen van (oude) kantoren tot woningen is ondertussen een trend in Brussel. "Dat heeft alles te maken met de slechte situatie op de kantoormarkt," klinkt het nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?