Honderden aan Beurs herdenken slachtoffers Orlando

© BRUZZ
13/06/2016

Het Brusselse Regenbooghuis organiseerde dinsdagavond op het Beursplein een solidariteitsactie voor de slachtoffers van de schietpartij in het Amerikaanse Orlando. Die trok zowat vierhonderd sympathisanten, meldt de Brusselse politie.

Afgelopen weekend maakte een schutter in een LGBT-nachtclub in Orlando 50 doden en 53 gewonden. De dader zou uit holebihaat gehandeld hebben.

Dinsdagavond organiseerde het Brussels Regenbooghuis een solidariteitsactie op het Beursplein. Daarmee wilde de organisatie haar medeleven uitdrukken met de families van de slachtoffers van de aanslag in de LGBT-nachtclub in Orlando, "en ook haar machteloosheid". De organisatie riep op om kaarsen, affiches en vlaggen mee te brengen. Honderden mensen gaven gehoor aan de oproep.

“Niemand is echt veilig voor de moorddadige waanzin van enkelen, of ze nu alleen optreden, of in naam van een groep. Angst is de meest voor de hand liggende reactie op zo'n onverwachte klap, maar met de actie willen we vooral solidariteit en empathie uitdrukken”, aldus het Regenbooghuis.

Bekijk hier beelden van de samenkomst:

.@axel_farkas sur #Periscope : Hommage aux victimes de #Orlando à la bourse ! https://t.co/JRrcYhINdA

— TousDeboutPartout (@tousdeboutptt) 14 juni 2016

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni