Honderden mensen dakloos na aflopen winterplan

© Samusocial
| Het tijdelijke opvangcentrum in Elsene herbergde tijdelijk tot zeventig mensen per nacht.

Op zijn minst 300 mensen zullen na het aflopen van het Brusselse winterplan de komende maanden dakloos blijven. Steeds meer vrouwen en gezinnen dreigen zonder dak boven hun hoofd te vallen.

Maandag gaat het opvangcentrum van het Rode Kruis in Haren dicht, goed voor 340 bedden. "Er waren in de wintermaanden ook steevast zoveel mensen te gast,” meldt het Rode Kruis. Voor 19 families is een oplossing gevonden, maar voor alle anderen is er nog geen alternatief.

Samusocial bood in Brussel de voorbije winter onderdak aan bijna 1.000 daklozen. Na de sluiting van het centrum Borrens einde maart en de sluiting van het centrum Poincaré half april, volgt nog de sluiting volgende woensdag van het centrum in de Koningsstraat. Van dan af heeft Samusocial nog maar 378 plaatsen over.

"Zeker 300 mensen zullen op straat blijven,” aldus Samusocial. "Er is een enorme toename van het aantal vrouwen die dakloos door de stad zwerven. Ook het aantal gezinnen dat in de hoofdstad rondzwerft is fel aan het stijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?