Hoofdcommissariaat Molenbeek getroffen door molotovcocktails

© BRUZZ

Maandagavond zijn molotovcocktails gegooid naar het hoofdcommissariaat van de politiezone Brussel-West in Molenbeek. Het Brusselse parket heeft intussen een onderzoek geopend. Er vielen geen gewonden.

Het incident vond maandagavond plaats om 21.45 uur. Op bewakingsbeelden die circuleren op het internet is te zien hoe twee personen iets smijten naar het politiekantoor in de Briefdragerstraat, waardoor een brand ontstaat. Het parket bevestigt dat en meldt dat het om molotovcocktails gaat.

Het politiekantoor liep lichte materiële schade op, net als enkele auto’s op de parking. Er zijn geen gewonden, aldus parketwoordvoerster Sarah Durant.

Gelinkt

Volgens vakbondsman Mario Thys, regiovoorzitter voor vakbond NSPV, is het incident gelinkt aan een gebeurtenis die eerder op de dag plaatsvond.

Rond 14 uur draaide een tussenkomst van de politie in het kader van verdovende middelen uit op weerspannigheid. Dat bevestigt ook het parket, er werden toen vier personen opgepakt.

Daarbij zouden ook twee politieagenten lichtgewond zijn geraakt en werd er gedreigd met het in brand steken van het commissariaat, aldus vakbondsman Thys.

Het parket kan niet bevestigen dat de twee incidenten gelinkt zijn, maar verzekert dat een onderzoek lopende is.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?