Hoogste woontoren van België krijgt bouwvergunning

© FM Brussel
30/06/2010
Over drie jaar verrijst langs het kanaal in Brussel de hoogste woontoren van ons land. Projectontwikkelaar Atenor heeft van de stad Brussel een vergunning gekregen voor de bouw van de Premium-toren van 42 verdiepingen of 140 meter hoog, tegenover Thurn & Taxis. [1 reactie]

Naast het flatgebouw komen daar ook voor zo'n 2.000 vierkante meter winkels, 30.000 vierkante meter kantoren, en gezinswoningen.

Het project wordt een van de grootste werven in Brussel, na de Navo in Evere en Résidence Palace in de Wetstraat.


De werkzaamheden starten volgende maand en zullen meer dan drie jaar duren. De kostprijs is meer dan 100 miljoen euro.

Bovenaan de Premium komt er ook een uitzichtplatform dat voor het publiek toegankelijk zal zijn.

Verschillende stadsverenigingen betreuren de goedkeuring en stellen onder meer dat de 600 parkeerplaatsen binnen het project er veel te veel zijn. De keuze voor een hoge woontoren is voor stadsvereniging Arau vooral een zet die het imago van de promotor ten goede moet komen.

SP.A'ers Willem Stevens en Anke Van Lancker zijn verheugd dat er een uitkijkplatform komt. Zij ijverden daarvoor via Facebook. "Dit is een belangrijke doorbraak," zegt Van Lancker. "Andere torens in Brussel zijn enkel toegankelijk voor wie er werkt. In het buitenland zien we nochtans prachtige voorbeelden van publiek toegankelijke hoogbouw zoals de Hancocktoren in Chicago of de Empire State Building in New York.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni