'Hotels hebben nog niet genoeg aandacht voor slechtzienden'

© Stefan Malmesjö via Flickr
| Liften van hotels zijn vandaag al uitgerust met braillemarkeringen, maar individuele hotelkamers dan weer niet.

Met een gratis overnachting voor 22 koppels willen het Brusselse Novotel en de Brailleliga bewustzijn creëren voor de manier waarop hotels – al dan niet – uitgerust zijn voor blinden en slechtzienden.

De koppels mochten afgelopen weekend gratis overnachten in de vestiging van het Novotel aan Brussel-Zuid, en werden daarnaast ook getrakteerd op een driegangenmenu en een rondleiding achter de schermen van het hotel. Drijvende krachten achter het evenement zijn de brailleliga en Nele Symons, sales manager bij Novotel en zelf slechtziende.

Symons weet uit eigen ervaring dat hotels vaak nog niet genoeg voorzien zijn op blinden en slechtzienden. “Ook in het Novotel kan het nog beter,” geeft ze maandagochtend toe bij Uptown op BRUZZ

'Kleine dingen'

Er zijn verschillende punten waar hotels nog vooruitgang kunnen boeken, aldus Symons. Zo zijn de liften van het Novotel vandaag al uitgerust met braille, maar is dat niet het geval voor de individuele kamers. Geen sinecure dus, om als slechtziende jouw kamer tussen de vele andere te vinden.

Symons spreekt daarnaast ook over bijkomende opleidingen voor receptionisten, zodat zij beter in staat zijn om tegemoet te komen aan de noden van slechtzienden.

“Het zijn zo’n kleine dingen die we kunnen doen om slechtzienden welkom te heten in ons hotel,” besluit Symons. “We hebben vandaag al veel aandacht voor mensen met een mobiele beperking, maar nog niet genoeg voor slechtzienden.” 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?