Huiszoekingen: Verdachte blijft aangehouden op verdenking van terrorisme

De 28-jarige Nader H., die afgelopen vrijdag werd gearresteerd na verschillende huiszoekingen, is onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hij wordt verdacht van training te hebben gegeven aan terroristen en jihadistische propaganda te hebben verspreid. Zijn vriendin werd onder voorwaarden vrijgelaten.

Afgelopen vrijdag werd Nader H. samen met zijn vriendin en nog een derde persoon opgepakt na huiszoekingen in Schaarbeek, Luik en Haren. De derde persoon werd snel opnieuw vrijgelaten, maar Nader H. blijft wel aangehouden en wordt ervan verdacht deel genomen te hebben aan terroristische activiteiten.

Nader H. zou training hebben gegeven aan kandidaat-terroristen en hen geleerd hebben met wapens om te gaan. Het federaal parket beschuldigt de verdachte ook ervan jihadistische propaganda te hebben verspreid.

Volgens de RTBF zou de verdachte actief geweest zijn op de Telegram-applicatie, een populair communicatiemiddel voor jihadisten.

De vriendin van de verdachte werd vrijgelaten onder voorwaarden, maar wordt wel van dezelfde misdrijven verdacht, volgens La Capitale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?