Ingezamelde goederen van het Fonds Renaissance de la Nation aan Paleis 11.

Hulpgoederen raken niet weg uit Brussel door tekort aan geld voor brandstof

© Belga
24/03/2022

Twaalf vrachtwagens met hulpgoederen die bestemd zijn voor Oekraïne staan stil in Paleis 11 op de Heizel in Brussel. De reden: de hulporganisatie heeft niet genoeg fondsen om de brandstof te betalen. Ze hopen dat er snel giften binnenkomen om alle levensmiddelen op te sturen.

De vzw Fonds Renaissance de la Nation heeft een groot deel van Paleis 11 volledig ingepalmd met rijen aan hulpgoederen. Het enige probleem is dat ze daar voorlopig stil blijven staan.

De hulporganisatie stuurde eerder al 33 volle vrachtwagens naar Oekraïne, maar dat lukt momenteel niet meer.

"We krijgen momenteel niet genoeg financiering. De rekening van de vzw kan de vraag naar vrachtwagens niet volgen. Er zijn te veel vrachtwagens die klaarstaan, maar we kunnen de brandstof niet betalen," zegt Sergiy Lytvyn van Fonds Renaissance de la Nation.

Twaalf vrachtwagens staan stil en er zijn nog vijftien in aantocht om te vullen. De giften van hulpmiddelen blijven intussen toestromen vanuit het hele land, maar het ontbreekt dus aan financiële giften.

"Er is nog nood aan slaapzakken, matrassen, kleine gasbonbons om eten op te warmen, zaklampen, voeding voor baby's, medicijnen en hygiënische middelen", vertelt Lytvyn.

Wie de hulporganisatie Renaissance de la Nation uit de nood wil helpen, kan dat door een geldbijdrage te storten op het rekeningnummer BE05 0689 4463 9375.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni