Hulpplatform Brussels Helps bereikt steeds meer hulpvragenden

Het hulpplatform Brussels Helps blijft uitbreiden en bereikt nu ook steeds meer hulpvragenden. Het aantal vrijwilligers en de werking blijven ook uitbreiden.

Twee weken geleden was er nog maar een honderdtal hulpaanvragen binnengelopen via Brussels Helps, terwijl er 1.900 vrijwilligers klaarstonden. De initiatiefnemers van het platform, waaronder BRUZZ en de VGC, zijn nu aan een inhaalbeweging begonnen. VGC-collegevoorzitter Van den Brandt maakt bekend dat er nu al 272 hulpaanvragen werden ingediend. Het aantal vrijwilligers staat intussen op 2.354.

In de afgelopen dagen werd het gratis nummer 0800 711 37 geopend en dat is sinds kort ook in het Nederlands bereikbaar dankzij onder meer medewerkers van de Muntpunt bibliotheek die de telefoons beantwoorden. De communicatie wordt nog opgevoerd via alle gebruikelijk kanalen.

Speel- en voedselpakketten

Daarnaast is er ook geluisterd naar het opgeworpen voorstel om communicatie te plaatsen op de broodzakken. Sinds 23 april worden er bij 220 Brusselse bakkers 110.000 Brussels-Helps-broodzakken verdeeld met de bedoeling om de senioren te bereiken.

De vrijwilligers die zich aanmelden bij Brussels Helps worden ook ingeschakeld voor andere organisaties en taken. Er zijn bijvoorbeeld 150 kandidaat-fietskoeriers gevonden die speel- en voedselpakketten verdelen. Voor de kwetsbare gezinnen en kinderen verdeelde de VGC al 2.400 knutselpakketten en deze week worden er nog eens 2.600 speel- en beweegpakketten klaargemaakt en verdeeld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?