© rosidae

Huytebroeck wil regeling voor 4G wijzigen

© FM Brussel
07/10/2013
Brussel minister van Leefmilieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) wil de regeling om een 4G-netwerk in Brussel mogelijk te maken, wijzigen. Operatoren Mobistar en Base vrezen dat dat 4G voor hen onmogelijk maakt.

Huytebroeck en de Brusselse regering beslisten in juli om de strenge Brusselse stralingsnormen te versoepelen. Dat initiatief kwam er na aanhoudende druk van de operatoren, die meenden dat de normen de ontwikkeling van snel mobiel internet in Brussel onmogelijk maakten.

Toen werd beslist dat elke technologie (2G, 3G en 4G) apart een stralingsnorm van 3 volt per meter zou krijgen, in plaats van 3 volt per meter voor alle technologieën.

Huytebroeck wil dat nu wijzigen. De norm wordt opgetrokken tot 6 volt per meter, maar zal dan wel gelden voor alle technologieën samen. Volgens het kabinet-Huytebroeck gebeurt dat om juridisch-technische redenen.

Operatoren Base en Mobistar zijn alvast niet opgezet met de nieuwe regeling. Zij worden naar eigen zeggen benadeeld: op hun antennes is te weinig plaats om dan 4G uit te rollen. Proximus zou minder door de wijziging getroffen worden omdat die operator over meer antennes beschikt in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie