Identificatie lichaam Evere wordt moeilijke klus

Het lichaam dat gisteren in een natuurgebied in Evere is aangetroffen, is nog niet geïdentificeerd, dat zegt het Brusselse parket. Het overlijden wordt voorlopig als verdacht beschouwd, maar verder onderzoek zal in de loop van de komende dagen meer licht moeten werpen op de doodsoorzaak.

Het lichaam werd vrijdagnamiddag aangetroffen in Het Moeraske in Evere door een gemeentearbeider. “Het gaat om een lichaam in verre staat van ontbinding,” zegt Denis Goeman van het Brusselse parket.

“Een wetsgeneesheer en de technische recherche zijn ter plaatse geweest. Het lichaam is nog niet geïdentificeerd en dat is gezien de staat ervan ook niet makkelijk. Voorlopig beschouwen we het overlijden als verdacht. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag. Het is nu wachten op de resultaten van onder andere de autopsie om meer informatie te hebben. Alle pistes liggen momenteel open.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?