IJsjesketen Capoue sluit twee winkels

De bekende Brusselse artisanale ijsjesketen Capoue sluit twee verkooppunten. De ijsjes in de salons in Sint-Joost en Neder-Over-Heembeek, allebei franchisezaken, waren te hoog geprijsd voor de buurt. De eigenaars hebben ook beslist een nieuwe winkel in het Docks-shoppingcentrum niet te openen.

Capoue opende in 2012 een verkooppunt op het Peter Benoitplein in Neder-Over-Heembeek. Vier jaar later sluit de zaak al de deuren. Ook op het Sint-Joostplein in de gelijknamige gemeente is recent een Capoue-ijssalon gesloten.

“De sluitingen hebben niks te maken met de gevolgen van de terreurdreiging”, zegt bedrijfsleider Ignace de Ribaucourt aan de RTBF. Maar hij ontkent ook financiële problemen. “Beide ijssalons waren franchisezaken. Ze waren niet aangepast aan de koopkracht van de inwoners van de wijk. Vraag en aanbod waren niet in balans. Capoue produceert en verkoopt artisanaal kwaliteitsijs, en dat heeft een prijs.”

In Sint-Joost wordt de zaak overgenomen, klinkt het bij De Ribaucourt. “Naast een klassieke menukaart zal ze ook Capoue-ijs blijven verkopen.”

Volgens de zaakvoerder heeft de keten geen financiële problemen. “Integendeel, we hebben een excellente julimaand achter de rug. We zijn de winkel in Etterbeek (waar het allemaal begon, red.) aan het renoveren, net als de zaak bij het Meudonsquare in Sint-Lambrechts-Woluwe. (…) In 2017 bestaan we 70 jaar, en dat willen we duidelijk vieren.”

Capoue heeft op dit moment 14 ijssalons, waarvan acht in eigen beheer. Normaal gezien zou in oktober een vestiging opengaan in het nieuwe shoppingscentrum Docks. Maar Capoue heeft beslist om die toch niet te openen, bevestigt Docks aan BRUZZ.

Wij konden de zaakvoerders niet bereiken voor een reactie.  

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?