Inbreker raakt zwaargewond bij wanhoopspoging om te ontsnappen aan politie

© federale politie
| Stiptheidsacties kunnen bestaan uit het maximaal benuten van controlemogelijkheden, in plaats van steekproeven te doen.

In Anderlecht zijn twee verdachten opgepakt na een politieachtervolging. Een van hen was zwaargewond geraakt toen hij van de eerste verdieping van een parkeergarage was gesprongen.

Een politiepatrouille had zondagavond een verdacht voertuig opgemerkt in de buurt van de Postweg in Sint-Pieters-Leeuw. “Het ging om een voertuig met Franse nummerplaten en drie inzittenden”, zegt Anneleen Adang van de zone Zennevallei (Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw).

"Doordat er in de naburige politiezone recent verschillende diefstallen hadden plaatsgevonden, besliste de ploeg om over te gaan tot controle van dit voertuig. Echter wanneer de controle werd aangevat, nam het voertuig met hoge snelheid de vlucht richting Anderlecht. Tijdens de vlucht sprong al één verdachte uit het voertuig en zette deze het op een lopen. Er werd besloten om het voertuig verder achter na te rijden en de achtervolging eindigde uiteindelijk op de bovengrondse parking van de CORA-winkelketen in Anderlecht.”

De twee resterende inzittenden verlieten hun wagen en sprongen vervolgens van de eerste verdieping van de parkeergarage naar beneden. Een van hen raakte daarbij gewond en kon worden opgepakt. De andere man verdween spoorloos en wordt nog gezocht.

Uitgekamd

De politie trof wel een rugzak aan, gevuld met juwelen. In de wagen, die geseind stond door de Spaanse autoriteiten, lag dan weer een hoop inbrekersmateriaal.

"Met behulp van de helikopter van de Federale Directie Luchtsteun en een speurhondengeleider werd de omgeving nog verder uitgekamd”, gaat Adang verder.

"De verdachte die eerder uit het voertuig was gesprongen kon hierdoor ook van zijn vrijheid worden benomen. De verdachte die gewond was geraakt door de sprong van de parkeergarage, werd voor verzorging afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat om een 32-jarige man van Albanese afkomst die verschillende breuken aan de ledematen had opgelopen. De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde dat hen voor de onderzoeksrechter te Brussel leidde wegens vereniging van misdadigers."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?