Indignados willen ook marsen naar andere Europese steden

Zo’n 500 indignados hebben afgelopen nacht opnieuw de nacht doorgebracht in het Jubelpark. Ze kregen daarvoor de toestemming van burgemeester Freddy Thielemans. Voor vele indignados begint nu de reis terug naar huis, anderen willen er meteen nieuwe marsen naar andere Europese steden aan vast breien.

Er waren ook contacten met de ULB om daar een verblijfplaats te bekomen, maar die hebben voorlopig nog geen concrete oplossing opgeleverd. En dus verbleven de indignados opnieuw in het Jubelpark.

Ondertussen begint voor heel wat indignados de moeilijke weg terug naar huis. Voor de Spaanse deelnemers trekken huiswaarts maar ondervinden daarbij veel praktische moeilijkheden.

Niet het eindpunt
De betoging van afgelopen zaterdag, die bijna 7.000 deelnemers op de been bracht, was het hoogtepunt van hun missie, maar niet het eindpunt voor de beweging.

De indignados willen in Brussel nog een manifest opstellen en een aantal van hen is van plan nieuwe marsen te beginnen naar andere Europese steden zoals Berlijn of Athene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?