Infosessies Febelfin en Rode Kruis moeten minderjarige vreemdelingen naar bank begeleiden

© PhotoNews
| Sommige verrichtingen kan de jongere zelf afhandelen, maar voor andere is de tussenkomst van de voogd nodig.

De bankenfederatie Febelfin en het Rode Kruis hebben gezamenlijke infosessies opgestart om minderjarige vreemdelingen zonder ouders vlotter toegang te laten krijgen tot bankdiensten. Dat blijkt donderdag uit een mededeling van Febelfin. De infosessies moeten vooral de vele vragen bij de voogden van de minderjarige vreemdeling wegnemen.

De voogden, die de minderjarige vreemdelingen begeleiden, hebben vaak nog heel wat vragen bij de manier waarop ze de jongeren met hun bankzaken kunnen bijstaan. Sommige verrichtingen kan de jongere zelf afhandelen, maar voor andere zal de tussenkomst van de voogd nodig zijn.

Febelfin en het Rode Kruis gaan daarom vijf infosessies organiseren waarin ze die vraagtekens willen wegnemen. Zo moet er bijvoorbeeld duidelijkheid komen over de vraag of de minderjarige op zijn eentje een zichtrekening kan openen, en of hij zelf geld kan afhalen.

"De minderjarige vreemdelingen die zonder ouders in ons land aankomen, bevinden zich vaak in een moeilijke situatie. Een vlotte integratie helpt om een plek te vinden in de maatschappij. Toegang hebben tot bankdiensten is daar een essentieel onderdeel van", zegt Karel Van Eetvelt, ontslagnemend CEO van Febelfin. "Daarom wil Febelfin deze jongeren en hun voogden uitleggen hoe ze makkelijk bij een bank terecht kunnen."

De eerste gezamenlijke sessie vindt vrijdag plaats in Brussel. De andere sessies volgen de komende maanden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?