Infrabel: 'GEN pas operationeel in 2019'

Het GEN loopt nog maar eens drie jaar vertraging op en zal pas in 2019 operationeel zijn. Dat bevestigt Infrabel voor het eerst in een persbericht. Het nieuwe uitstel is een gevolg van de vernietiging van de vergunning om de lijn Brussel-Nijvel op vier sporen te brengen. [1 reactie]

De vergunning is door de Raad van State vernietigd na een klacht van de gemeente Linkebeek. "Infrabel heeft akte genomen van de beslissing en beraadt zich nu over de te volgen procedure om een nieuwe vergunning te verkrijgen," klinkt het.

Volgens de spoorbeheerder zal het bekomen van een nieuwe vergunning zeker twee tot drie jaar in beslag nemen. De voltooiing van het Gewestelijk Expresnet is daarom uitgesteld van 2016 naar 2019.

Al zeven jaar te laat
Het is niet de eerste keer dat het voorstadsnet rond Brussel vertraging oploopt. Aanvankelijk werd 2012 naar voor geschoven als terminus maar die datum werd al verschillende keren opgeschoven.

De realisatie van het hele GEN is nu voorzien voor 2019 ook al heeft de vertraging voor de werken op lijn 124 (Brussel-Nijvel) geen invloed op de andere werven. "Toch zal het GEN pas volledig in dienst genomen kunnen worden wanneer alle betrokken lijnen vier sporen zullen tellen," klinkt het nog bij Infrabel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?