Innovatieve projecten moeten de Brusselse netheid verbeteren

Brussels staatssecretaris bevoegd voor de openbare Netheid, Fadila Laanan, heeft een projectoproep van 2,5 miljoen euro gelanceerd voor innovatieve projecten die de netheid in de Brusselse probleemzones kunnen verbeteren. De projectoproep is uitsluitend voorbehouden aan de gemeenten.

De gemeenten mogen meerdere projecten indienen, maar ze mogen zich niet beperken tot een gewone bewustmakingscampagne. De voorgestelde projecten moeten betrekking hebben op een probleemzone in het bijzonder. De gekozen perimeter worden nadien regelmatig geëvalueerd door het Agentschap Net Brussel en de gemeente.

"Met deze projectoproep willen we buiten de gebruikelijke kaders treden, aangezien het ons doel is om projecten te ontwikkelen, die op termijn een permanent karakter zullen kunnen krijgen, of zelfs uitgebreid kunnen worden naar het hele Gewest," verklaart staatssecretaris Laanan. De netheid is een zaak die iedereen aangaat en daarom wordt er eveneens gevraagd dat elke gemeente voor hun projecten samenwerken met het socio-verenigingsleven zoals handelaars, scholen of buurthuizen.

De gemeenten moeten de dossiers van hun voorgestelde projecten indienen voor 15 september 2017. Eenmaal een project weerhouden is, krijgt het een beperkte looptijd van een jaar. Indien het project succesvol is, wordt het voortgezet. Voor de projectoproep wordt er 2,5 miljoen euro vrijgemaakt, waarvan 500.000 euro wordt gefinancierd door Fost Plus, de vzw die instaat voor de bevordering en de financiering van de selectieve inzamelingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?