Inspectie wijst op slechte staat van gevangenis van Vorst

De gevangenis van Vorst verkeert in een slechte staat. Beschermende maatregelen, om de veiligheid van de gedetineerden en het personeel te garanderen, dringen zich dan ook op. Dat blijkt na een inspectie van Welzijn op het werk.

Tijdens een onaangekondigde inspectie werd duidelijk hoe slecht het met het gevangenisgebouw gesteld is. Zo merkten de inspecteurs onder andere op dat er stenen los zitten boven de ingang van het gebouw. Maandag evalueren specialisten de toestand van de gevangenis verder en zullen ze eventueel dringende renovatiemaatregelen adviseren.

"Woensdag is de inspectie op bezoek geweest," zegt Johan Vanderborght van de Regie der Gebouwen. "In de namiddag hebben ze ons verwittigd en hebben we onmiddellijk een aannemer gecontacteerd. Die is vandaag langsgekomen om een voorstel op te maken over welke beschermingsmaatregelen genomen kunnen worden. Die maatregelen zullen dit weekend worden uitgevoerd."

De gevangenis van Vorst werd gebouwd in het begin van de negentiende eeuw. Volgens werknemers en gevangenen is de verouderde infrastructuur problematisch voor de leefbaarheid. Volgens het masterplan van federaal minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) zal de gevangenis van Vorst - net als die van Sint-Gillis en de vrouwengevangenis Berkendael - tegen 2016 verdwijnen en komen er drie nieuwe gevangenissen aan de rand van het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?