Islamitische school opent in september in Vorst

© IEHS / Facebook

Een islamitische basisschool opent zijn deuren dit najaar. De Franse gemeenschap heeft woensdag groen licht gegeven voor het IEHS (Institut El Hikma La Sagesse) in de Sint-Denijsstraat in Vorst.

In eerste instantie komen er op de school zeven kleuterklassen en vijf lagere schoolklassen. Op termijn kan de school groeien tot 400 leerlingen, en over zes jaar hopen de oprichters zelfs een middelbare school te openen, daarmee de school uitbreidend tot 800 leerlingen. De school bevindt zich in de Sint-Denijsstraat in Vorst.

Het idee voor de school ontstond al in 2014, schrijft de RTBF. Het duurde een paar jaar voor er voldoende budget was om de school uit de grond te stampen en de autoriteiten te overtuigen. In drie jaar kregen de oprichters drie miljoen euro bij elkaar om de school te beginnen.

De opening was eigenlijk al voorzien voor september 2016, maar de Franse Gemeenschap moest nog en groen licht geven waardoor de opening met een jaar werkt uitgesteld. De inspectiediensten constateerden destijds dat het gebouw nog niet voldeed aan veiligheids- en hygiëne-eisen.

Inmiddels zijn ook de laatste details afgewerkt en kan de school in september worden ingehuldigd. De school wil middenin de wijk staan, en ook een ontmoetingsplek voor mensen buiten de school worden. Vandaar de wens om ook een bibliotheek te integreren, net als een recreatiezone. Daarvoor hoopt La Sagesse nog 300.000 euro bij elkaar te krijgen.

Immersie
De school zal zowel in het Nederlands als Frans onderwijzen. “We kennen alle taalkwesties in Brussel en vinden het belangrijk om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden,” legt woordvoerder Cinane El Bakkali uit.

De school staat niet alleen open voor kinderen met islamitische ouders. “We staan open voor iedereen en willen graag de Brusselse diversiteit representeren,” zegt El Bakkali. “Ook onze pedagogisch leider en directeur zijn geen moslims,” besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?