'Jachthaven kan Anderlecht nieuwe impuls geven'

Het gemeentebestuur van Anderlecht overweegt de bouw van een kleine jachthaven op de hoek van de Wayezstraat en het kanaal. Het voorstel komt van planbureau D+A, dat het Flageyplein hertekende. Dat schrijft de krant De Standaard.

Volgens Anderlechtenaar Jef Degryse van bureau D+A zou een prestigieus project als een jachthaven de buurt rondom het kanaal en de Wayezstraat nieuw leven inblazen. De gemeente had al plannen om in die buurt een nieuw complex met goedkope winkels te bouwen, maar volgens Degryse zou dat het imago van Anderlecht als armoedige wijk nog maar eens bevestigen.

De plaats waar de jachthaven zou komen, ligt op de doorvaart van Antwerpen naar Parijs. Vooral tijdens de zomermaanden zouden er heel wat boten kunnen aanmeren, aldus Degryse. De omvang van de haven zou weliswaar beperkt blijven tot een capaciteit voor een twintigtal boten. Daarnaast zou er plaats zijn voor appartementen en loodsen voor scheepsbouw of herstelling.

Vlaams gemeenteraadslid in Anderlecht Walter Vandenbossche (CD&V) is alvast te vinden voor het idee. Volgens hem zou de haven werkgeledenheid kunnen bieden aan de werkloze jongeren in de gemeente. Bovendien zou de havenactiviteit een nieuwe impuls kunnen geven aan de horeca en middenstand in de buurt.

Volgens Degryse zou de bouw van een dergelijk haventje op zo'n twee jaar rond zou kunnen zijn. Maar daarvoor is het hoe dan ook nog te vroeg: de gemeente bekijkt momenteel nog de haalbaarheid van het voorstel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?