Jambon: ‘Politieacties Maximiliaanpark beginnen vruchten af te werpen’

De identiteitscontroles in het Maximiliaanpark en het Noordstation blijven zich in sneltempo opvolgen. Uit angst voor de controles slapen er steeds minder migranten in de buurt van de Dienst Vreemdelingenzaken. “Waar die mensen naartoe trekken is nog onduidelijk, maar we volgen de situatie op”, aldus het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Deze morgen was de politie opnieuw paraat in de buurt van het Noordstation en werden er wederom 22 illegale migranten aangehouden. “Ook de komende dagen zullen de acties blijven doorgaan, want ze beginnen stilaan hun vruchten af te werpen”, zo zegt Olivier Van Raemdonck, woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

“Een hoerastemming is evenwel voorbarig. Het is namelijk nog te vroeg om de daling van het aantal migranten precies in kaart te brengen. Al is het wel zeker dat er een daling is.”

‘We moeten niet naïef zijn’
Vraag is nu natuurlijk waar al die mensen naartoe trekken. “We moeten niet naïef zijn”, zegt Van Raemdonck aan BRUZZ. “De kans dat migranten die het bevel kregen om ons grondgebied te verlaten ook echt zijn vertrokken, is klein.”  

“Voorlopig zijn er evenwel geen aanwijzingen dat de migranten het stadscentrum beginnen te bevolken. We blijven de situatie opvolgen en zullen ingrijpen wanneer dat nodig is.”

592 migranten gecontroleerd
Tussen 9 juni en 7 september zijn in het Maximilaanpark en aan het station Brussel-Noord 592 migranten gecontroleerd, onder wie 54 niet-begeleide minderjarigen. Dat heeft Dominique Ernould, woordvoerder van de dienst Vreemdelingenzaken, vrijdag gezegd aan Belga. Honderdvijftien van hen werden in een gesloten centrum ondergebracht.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Indicaties voor schurft en tbc in Maximilaanpark

samenleving 1505134860

Nieuws uit Brussel in je mailbox?