Jetairfly wil boetes geluidsoverlast niet betalen

© brusselnieuws.be
08/08/2014

Het Gewest eist drie miljoen euro aan boetes van luchtvaartmaatschappij Jetairfly wegens geluidsoverlast. Het bedrijf is niet van plan te betalen, het vindt de boetes "fundamenteel onrechtvaardig".

Dat zegt de topman van Jetairfly, Elie Bruyninckx, aan La Libre Belgique.

"We zijn niet van plan onze boetes wegens geluidsoverlast te betalen", zegt hij. Jetairfly krijgt die boetes omdat het de geluidsnormen uit een Brusselse ordonnantie overtreedt.

"Er lopen verschillende procedures daartegen. Wij zijn het slachtoffer van een politieke discussie. Ik begrijp dat er spanning is tussen Vlaanderen en Brussel, maar (...) ik ben een Belgische ondernemer, ik ben neutraal in dit conflict. En nu straft men een onderneming die al tien jaar een meerwaarde creëert."

Bruyninckx vindt dat er een einde moet komen aan de tegenstrijdige regelgeving. "Wij krijgen routes opgelegd door Belgocontrol, onze piloten volgen die strikt op, en dan krijgen we daar een boete voor. In het buitenland vinden ze zoiets ongelooflijk."

Slecht slapen
Bruyninckx wil ook niet weten van een verlengen van de nacht, van 22 tot 7 uur in plaats van van 23 tot 6 uur.

"Voor ons begint de dag om 6 uur. Dat is ook voor onze klanten belangrijk. Anders komt er een veel te grote piek om 7 uur."

Hij waarschuwt ook voor oplossingen die voor economische problemen kunnen zorgen.

"Zaventem is de tweede economische pool van het land. Ik heb begrip voor mensen die zich storen aan het lawaai en graag langer zouden slapen. Maar als Zaventem achteruit boert, gaan er heel wat meer mensen slecht slapen, door hun economische zorgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni