Jetse volkstuintjes mogen blijven

De volkstuintjes aan het Laarbeekbos in Jette mogen blijven. Na jarenlange discussies hebben de Vrije Universiteit Brussel en de gemeente Jette daarover een akkoord ondertekend.

Na jarenlang gebakkelei ondertekenden de directies van de Vrije Universiteit Brussel en het UZ Brussel donderdag een akkoord met de gemeente Jette. De volkstuinen aan het Laarbeekbos mogen blijven. Tot grote opluchting van de tuiniers.

De VUB is eigenaar van de gronden en wilde daar een voetbalcomplex neerzetten. Het akkoord verandert die plannen. De VUB staat de gronden voor 20 jaar af aan de verbouwers.

Ook voor de Ritterclub, de Nederlandstalige voetbalploeg die op de gronden twee voetbalterreinen mochten aanleggen, is er een oplossing. De club mag van de gemeente Jette een cafetaria bouwen en een voetbalveld renoveren in het Heymbosch-park. Dat ligt tegenover het kinderziekenhuis koningin Fabiola.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?