Jette uit de rode cijfers

Het gecumuleerde deficit van de gemeente Jette is na zeventien jaar eindelijk weggewerkt. De gemeenteontvanger kon de rekeningen van 2009 afsluiten met een positief saldo van 1.247.604 euro. Het gecumuleerde resultaat bedraagt nu 1.119.126 euro, en in de gemeentelijke schatkist zit 1.478.336 euro.

Schepen van Financiën Jean-Louis Pirottin (LBJ) is trots op dit wapenfeit. "Het is ons gelukt, ondanks het feit dat de uitgaven voor de politiezone en voor het OCMW gestegen zijn en ondanks het feit dat er geen Dexia-dividend werd uitgekeerd," zei hij woensdag na de zitting van de gemeenteraad. Hij erkent dat de gemeente flink wat hulp gekregen heeft van het Gewest om de financiën weer gezond te krijgen. "Sinds 2000 hebben we zo'n 35 miljoen euro ontvangen van het Herfinancieringsfonds Gemeentelijke Thesaurieën. Dat is veel, misschien heeft Jette zelfs het meest van alle gemeenten gekregen. Maar je moet het zien als een compensatie omdat Jette nog altijd benadeeld wordt bij de verdeling van de algemene dotatie."

De afgelopen jaren kreeg Jette elk jaar drie miljoen euro van het Gewest erbij. Pirottin: "Op die manier redden we het. Het enige - en grote - probleem is dat deze compensatie niet structureel is. En we willen niet altijd hoeven bedelen om een aalmoes, we willen krijgen waar we recht op hebben."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?