Jong Brussels ontwerpteam wint Anspachparkwedstrijd

Een team van vijf jonge Brusselse ontwerpers heeft de ideeënwedstrijd Anspachpark gewonnen. Hun project ‘Anspachpark. Een groene draad door Brussel' kreeg de voorkeur van het de jury en het stemmende publiek. De prijs, een oorkonde, is donderdagavond uitgereikt door juryvoorzitter Bernardo Secchi van het bureau Secchi & Viganò.

"Het team viel op door een geïntegreerde en globale visie op de heraanleg van de centrale lanen in de Vijfhoek, met ook aandacht voor kwaliteitsvolle linken over de Kleine Ring heen", klinkt het bij Bral in een mededeling. "Het team stelt een duidelijke gefaseerde aanleg voor en bestudeerde ook de circulatie van voetgangers, fietsers en leveringen in een brede perimeter rond de Anspachlaan."

De jury vond ook de bestemming van de verschillende pleinen langs de centrale lanen interessant.

Juryvoorzitter Bernardo Secchi sprak de hoop uit dat de ideeënwedstrijd de Brusselse overheid kan stimuleren om werk te maken van een autoluwe, groene, leefbare stad.

"Bral gaat de aanbevelingen samen met de juryleden de komende weken verder uitwerken en aan de Brusselse politieke partijen overhandigen. Voor Bral is deze wedstrijd geen eindpunt, eerder de start van een grondige reflectie over de toekomst van de binnenstad. Deze reflectie moet gevoerd met alle betrokkenen: bewoners, handelaars, lokale verenigingen, cultuurhuizen, beleid", aldus An Desscheemaeker, coördinatrice bij Bral.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?