Jonge fietser buiten levensgevaar na aanrijding in Laken

© Alertes Contrôles De Police - Infos Bruxelles
| Zwaar ongeval met twee kinderen in de Stefaniastraat dichtbij Bockstael.
Updated: 03-06-2018 - 16:40

Vrijdagavond reed een autobestuurder in de Stefaniastraat in Laken twee fietsende kinderen aan. Beiden werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van hen verkeerde zaterdagavond nog steeds in kritieke toestand, maar was zondag opnieuw buiten levensgevaar. Dat bevestigde de politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene aan BRUZZ.

Omstreeks 21 uur vrijdagavond reed een wagen in op twee jonge kinderen die in de straat rondfietsten. De 9-jarige werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar niet in kritieke toestand.

De 12-jarige verkeerde zaterdagavond nog steeds in "zorgwekkend toestand". Zondagnamiddag kwam er dan toch geruststellend nieuws. Politiewoordvoerster Ilse Van de Keere bevestigde aan BRUZZ dat de jonge fietser buiten levensgevaar is.

Volgens de eerste controle reed de autobestuurder niet onder invloed. "Er is een onderzoek gestart. Dat moet de precieze omstandigheden van het ongeval blootleggen", zegt Van de Keere aan onze redactie.

Slachtofferhulp werd meteen ingeschakeld om de ouders te ondersteunen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?