Jonge PS-politica legt klacht neer tegen online intimidatie

© PhotoNews
| Leila Agic (PS) is sinds mei parlementslid in Brussel.

Na een stroom aan online dreigementen en beledigingen was de maat voor Leila Agic (PS) vol. Ze deelde de berichten op Twitter en legde klacht neer bij de lokale politie. Daarmee getuigt opnieuw een jonge Brusselse over online intimidatie in de politiek.

“Als ik je kidnap, lever je me nog geen 10.000 euro op”, “Hoeveel moet ik je betalen opdat je je loon zou zeggen?” en “Je bent niet eens getrouwd omdat je bang bent voor je geld”. Het zijn maar enkele berichten die Leila Agic (PS) de voorbije dagen kreeg via Facebook. Te eindigen met: “Ik hoop dat je sterft in je eigen stront”.

De stroom aan dreigementen was ze beu, liet ze verstaan op Twitter. “Ik heb het gehad met alle mannen die niet verdragen dat een vrouw mijn functie kan bekleden”, schreef Agic. “Om nog maar te zwijgen over de obsessie met mijn relatiestatus of mijn privéleven.”

Klacht

Agic zetelt sinds de laatste verkiezingen in het Brussels Parlement. De 24-jarige studente politieke wetenschappen legde klacht neer bij de lokale politie van Molenbeek. Haar bericht werd ook ruim gedeeld via Twitter.

Na de verkiezingen van mei trokken Agic en nog enkele andere vrouwelijke politici al aan de alarmbel over online intimidatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?