Metrostation Aumale in Anderlecht (archieffoto).

Jongeman krijgt kogel in knie bij confrontatie in Anderlecht

© Belga
11/05/2023

In de gemeente Anderlecht heeft een jongeman in de nacht van woensdag op donderdag een kogel in de knie gekregen bij een confrontatie tussen groepjes jongeren. Dat melden Het Nieuwsblad en Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar maar de juiste aanleiding voor de feiten is nog onduidelijk.

Woensdagnacht rond middernacht troepte een groep van een dertigtal jongeren samen aan het metrostation Aumale, waarna het tot en gevecht kwam, aldus politiewoordvoerder Sarah Fredeickx: "Onze ploegen gingen ter plaatse maar bij aankomst was de groep al verdwenen. We zijn dan blijven patrouilleren en af en toe stootten we wel op een groepje. Maar rond 2 uur werd dan in het Sint-Pietersziekenhuis een jongeman binnengebracht die een kogelwonde in de knie had opgelopen. Dat zou gebeurd zijn bij die confrontaties."

De juiste aanleiding voor de feiten is nog onduidelijk en maakt het voorwerp uit van een onderzoek. Donderdagnamiddag kreeg de politie Brussel Zuid informatie dat groepjes jongeren zich opnieuw zouden verzamelen voor een nieuwe confrontatie. Daarop werd de politie-aanwezigheid in de wijk verhoogd, maar rond de klok van 20.30 uur waren er nog geen incidenten te melden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie